Elektrodynamische interferentie
 


Elektrodynamische velden ontstaan tijdens het opwekken van elektriciteit net zoals een fietsdynamo een magneet in een spoel laat draaien en hiermee elektriciteit opwekt. Tijdens het ronddraaien van de magneet in de spoel wisselt een magnetische veld van plus naar min en zo ontstaat wisselstroom.

Deze toepassing vinden we in het groot terug in energie centrales waar een grote dynamo die dan generator wordt genoemd, aangedreven wordt door een stoomturbine, gestookt op kolen of biomassa. En er zijn ook minder efficiente manieren van opwekken van stroom, denk aan wind en water turbines waar een magneet en een spoel exact hetzelfde werk verrichten als de oude fietsdynamo.

Daarnaast is er de categorie zonnecollectoren inverters of spanningsomzetters, deze werken niet met spoel en magneet maar met vermogens elektronica door middel van transistoren welke een spanning kunnen versterken of verzwakken. Ook zenders van telecommunicatie  werken met deze schakelende elektronica om aan hun hoge frequenties te komen. Zo schakelt het lichtnet met 50 x per seconde ofwel 50 Hz , inverters van zonnecollectoren schakelen met 30.000 Hz per seconde en waar een gemiddelde communicatie zender met 1600.000.000 Hz ofwel 1,6 Ghz zijn werk mag doen. Hiermee komen we automatisch terecht in de keerzijde van deze moderne manier van het omzetten van spanningen. Saai ? nee hoor nu wordt het pas spannend.


Elektrosmog is een bijproduct van deze elektrische wisselvelden onder elektrosmog verstaan we alle on-natuurlijke elektrotoxische bronnen die niet lekker mee resoneren met de cellen van mens en dier, en een toxische belasting zouden kunnen geven op het lichamelijke en psychische functioneren.

Elektrodynamische wissel velden zijn al om ons heen sinds de uitvinding van elektriciteit. Enkel in de begin jaren waren er voornamelijk apparaten met een zuiver lineaire belasting en deze tasten de sinus van de grondgolf niet aan (zie golf 1 in de afbeelding) Deze zuivere sinus is niet schadelijk voor de gezondheid aangezien het een natuurlijke golfvorm heeft. Je broodrooster is dus zo'n zuiver lineair apparaat welke gelijkmatig stroom afneemt van het net.

De afgelopen jaren is er iets drastisch veranderd in de manier van het voeden van moderne apparatuur, deze werken met printplaat gestuurde omvormers ofwel frequentie regelaars deze nemen op hoge snelheid hapjes uit het stroomnetwerk soms wel met een frequentie van 30.000 x per seconde. Deze hoge snelheid hapjes veroorzaken vervorming in zuivere sinus, zo zijn er nu allerlei vervormingen van de zuivere sinus meetbaar. In vakjargon noemen we deze vervormingen tot 2000 Hertz harmonischen, en hapjes van meer dan 2000 Hertz dirty power (zie golf 2 in de afbeelding) welke een onzuivere sinus veroorzaken wat te zien is als een zaagtand patroon in de totale golfbeweging (zie golf 3 in de afbeelding)


 
 
De veroorzakers hiervan zijn in eerste instantie te vinden op het eigen huis elektra netwerk, door omvormers van zonnepanelen, motorsturingen van wasmachine en drogers, magnetron, LED verlichting en beeldschermen, laders van laptop, tablet en mobiel of, schakelende laders van elektrische auto. Maar ook instraling van draadloze communicatie is van invloed op de totale emissie bijdrage in de leefomgeving. Tel alle apparaten bij elkaar op en je hebt de som van alle harmonische vervuiling, dirty power en radiostraling, deze optelsom valt onder de noemer elektrosmog.
 
 
 
 
Sensitieve mensen en dieren kunnen deze velden waarnemen maar de meeste mild sensitieve krijgen last van o.a. oorsuizen of hoofdpijn, lusteloosheid, slapeloosheid of stijve gewrichten. En dan vooral vaak soms dagen niet en dan plots dagen duidelijk aanwezig. De niet sensitieve zitten waarschijnlijk niet hier te lezen. Uiteraard kunnen er bij klachten meer factoren meespelen, deze informatie hoort immers ook bij het hele plaatje van de gezondheidszorg die nu ook leert verder te kijken dan alleen het behandelen van de klacht.

Vanuit deze zienswijze is er een combinatie ontstaan tussen het meten van elektrische velden en het fysiek en mentaal leren afschermen ervoor.  Zo wordt er gemeten met professionele apparatuur naar storingen in bedrade en draadloze elektrodynamische velden, welke van invloed kunnen zijn op het energetische functioneren van de mens. De doelstelling is om klachten die te wijten zijn aan elektrotoxische invloeden (elektrosmog) te meten te beoordelen en te neutraliseren. Daarnaast zijn er samen met de coach mentale technieken aan te leren, die versterkend werken op het zenuwstelsel waardoor lichaamscellen als vanzelf zullen ontspannen en op natuurlijke wijze kunnen regenereren.